Perusturve lannoittamaton 70l

Biolan
Perusturve lannoittamaton 70l
Perusturve lannoittamaton 70l

Vain nouto myymälästä.

5,50 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa

Biolan Perusturve

Biolan Perusturve on puhdasta, vaaleaa rahkaturvetta, jota ei ole lannoitettu eikä kalkittu. Se on luonnollisen hapanta, eikä siinä ole rikkakasvien siemeniä eikä taudinaiheuttajia. Perusturve soveltuu esim. juuresten varastointiin ja maanparannukseen sekä kuivakäymälän seosaineeksi.

Pakkauskoko: 70 l säkki

Käyttökohteet:

  • peiteaineeksi kuivakäymälään ja kompostiin
  • juuresten talvivarastointiin
  • daalian juurakoiden ja kukkamukuliden talvettamiseen
  • maanparannukseen hapanta kasvualustaa vaativille kasveille (mm. alppiruusu)
  • kasvualustaseosten raaka-aineeksi
  • kuivikkeeksi esim. matelijoille

Juuresten talvivarastointi:

Juurekset pysyvät hyväkuntoisina kevääseen saakka, kun käytät varastoinnissa lannoittamatonta perusturvetta. Juurekset ladotaan laatikoihin kerroksittain niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Jokainen kerros peitetään kerroksella Perusturvetta. Turve estää kosteuden haihtumisen ja juuresten nahistumisen. Se estää myös varastotautien leviämistä.

Maanparannus:

Kun istutat hapanta kasvualustaa suosivia kasveja, kuten alppiruusuja ja pensasmustikkaa, voit parantaa tavallista puutarhamaata happamalla Biolan Perusturpeella. Huomioithan, että Perusturvetta ei ole lannoitettu. Lannoitukseen soveltuu Biolan Luonnonlannoite, 1 l / 50 l turvetta. Valmiiksi lannoitettu multa happaman maan kasveille on Biolan Havu- ja rodomulta. Perusturpeen levitys perunamaalle ennen istutusta vähentää perunarupea (varsinkin jos maan pH on yli 6) ja sitoo mahdollista liikatyppeä. Sopiva annostus on 10 cm:n kerros turvetta sekoitettuna istutusmaahan.

Kasvualustaseokset:

Jos haluat valmistaa kasvualustaseoksesi oman reseptin mukaan, voit käyttää seoksen pohjana Biolan Perusturvetta. Muista kuitenkin, että Perusturve ei ole lannoitettua eikä kalkittua, joten se ei sellaisenaan sovellu kasvien kasvualustaksi. Sopiva kalkitustaso on 0,6 kg Biolan Puutarhakalkkia säkilliseen turvetta. Sopivan lannoituksen saat lisäämällä säkilliseen turvetta 1–1,5 litraa Biolan Luonnonlannoitetta.

Kuivakäymälät:

Lannoittamaton ja kalkitsematon turve on ihanteellinen seosaine kuivakäymälässä, käymälän nesteiden haihdutusaltaassa ja peiteaineena kuivakäymäläjätteen kompostoinnissa. Turve imee tehokkaasti nesteitä ja virtsasta haihtuvaa ammoniakkia. Turve pitää käymälän ja kompostin hajuttomana ja siistinä.

Seosaineena Biolan Naturumissa:

Annostele Perusturvetta yksi litra käyttäjää kohti viikossa. Seosaine annostellaan istuinaukon kautta jalkapolkimesta rumpua pyörittäen. Perusturve kostutetaan ennen käyttöä. Turve on sopivan kosteaa, kun siitä irtoaa muutama tippa vettä nyrkissä puristettaessa. Kuiva turve hylkii nestettä eikä sido sitä.

Arvostelut 0 arvostelua